Powerful Ageing: 30% minder wachtlijsten, minder druk bij de uitvoering van de Wmo  | Enorme besparing op de Wmo kosten |  Ouderen blijven langer zelfstandig  

Krachtig ouder worden

Krachtig ouder worden

Powerful Ageing: verbetert uw fysieke zelfredzaamheid

Ouderen zijn langer gezond en vitaal dan vroeger. Ze willen en kunnen dan ook langer zelfstandig thuis wonen. Dat is geweldig! 

Maar merkt u dat bepaalde dingen toch moeilijker worden en meer energie kosten? Dat de drempel om ergens aan te beginnen hoger wordt, de angst om te vallen toeneemt en u meer moeite krijgt met:

  • Bukken
  • Traplopen
  • Opstaan uit de stoel
  • Opstaan vanaf de grond
  • Tillen
  • Op de fiets stappen
  • Huishoudelijke taken

HRC Powerful Ageing helpt uw fysieke zelfredzaamheid te behouden én te verbeteren. Waardoor u langer zelfstandig alle dingen kunt doen die u wilt. In en om huis of buiten de deur. Op een veilige manier en zonder hulp van anderen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Powerful Ageing en beweegprogramma’s voor ouderen?

Beweegprogramma’s richten zich vaak op uw algemene gezondheid. Uw kracht en uithoudingsvermogen blijven daarmee op peil. Toch is deze training vaak niet voldoende om uw zelfstandigheid te behouden. Powerful Ageing is een persoonlijk programma dat specifiek uw explosieve spiervermogen verbetert. Volledig gericht op het trainen én behouden van uw fysieke zelfredzaamheid. 

Door wie wordt de interventie gegeven?

De interventie geeft een speciaal opgeleide fysiotherapeut in uw gemeente. Hij of zij begeleidt u bij de oefeningen. U traint op uw eigen niveau en in uw eigen tempo.

Hoelang duurt de interventie?

De interventie duurt 14 weken. U traint 2 keer per week. Een training duurt ca 40 – 50 minuten per keer. 

Waar kan ik interventie volgen?

U volgt de interventie in uw eigen gemeente. Bij een fysiotherapeut die hiervoor speciaal is opgeleid door HRC Powerful Ageing.

Kan ik een training uitproberen om te kijken of ik het volhou?

Het programma stemmen we geheel af op uw fysieke situatie en doelen. Zo traint u op uw eigen niveau en in uw eigen tempo. In de praktijk is het daarom voor alle deelnemers goed vol te houden.

Wat kost het programma?

U gemeente betaalt de kosten voor deze interventie. Ook het borgingsprogramma – de vervolgtrainingen na de eerste 14 weken – mag u nog 2 jaar lang volgen op kosten van de gemeente.

Kan ik de training volgen als ik onder behandeling ben van een arts of specialist?

U kunt de interventie naast andere behandelingen van specialisten of fysiotherapeuten volgen.

Moet ik naast de trainingen thuis ook oefeningen doen?

Naast de oefeningen die u onder begeleiding van de fysiotherapeut doet, is het niet nodig om thuis nog oefeningen te doen.

Copyright © 2023