Powerful Ageing: 30% minder wachtlijsten, minder druk bij de uitvoering van de Wmo  | Enorme besparing op de Wmo kosten |  Ouderen blijven langer zelfstandig
Wij zijn op zoek naar Fysiotherapeuten / Projectmanagers, kom jij bij ons werken
Krachtig ouder worden

Krachtig ouder worden

Powerful Ageing: verbetert uw fysieke zelfredzaamheid

Ouderen zijn langer gezond en vitaal dan vroeger. Ze willen en kunnen dan ook langer zelfstandig thuis wonen. Dat is geweldig! 

Maar merkt u dat bepaalde dingen toch moeilijker worden en meer energie kosten? Dat de drempel om ergens aan te beginnen hoger wordt, de angst om te vallen toeneemt en u meer moeite krijgt met:

  • Bukken
  • Traplopen
  • Opstaan uit de stoel
  • Opstaan vanaf de grond
  • Tillen
  • Op de fiets stappen
  • Huishoudelijke taken

HRC Powerful Ageing helpt uw fysieke zelfredzaamheid te behouden én te verbeteren. Waardoor u langer zelfstandig alle dingen kunt doen die u wilt. In en om huis of buiten de deur. Op een veilige manier en zonder hulp van anderen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Powerful Ageing en andere beweegprogramma’s voor ouderen?

Beweegprogramma’s richten zich vaak op uw algemene gezondheid. Uw kracht en uithoudingsvermogen blijven daarmee op peil. Toch is deze training vaak niet voldoende om uw zelfstandigheid te behouden. Powerful Ageing is een persoonlijk programma dat specifiek uw explosieve spiervermogen verbetert. Volledig gericht op het verbeteren én behouden van uw fysieke zelfredzaamheid. Dit wordt getraind in een vrije ruimte, zonder apparaten. Hierdoor leert u het gehele lichaam te gebruiken bij een oefening, zoals u het lichaam ook gebruikt in het dagelijks leven. 

Door wie wordt de Powerful Ageing gegeven?

De interventie wordt gegeven door een speciaal opgeleide fysiotherapeut in uw gemeente. Hij of zij begeleidt u bij de oefeningen, rekening houdend met uw fysieke klachten. U traint op uw eigen niveau en in uw eigen tempo.

Hoe lang duurt de interventie Powerful Ageing?

De interventie duurt 14 weken. U traint 2 keer per week. Een training duurt ca 40 – 50 minuten per keer.

Na deze periode is er de mogelijkheid om dit jaarlijks te verlengen. Ook dan traint u 2 keer per week ca 40-50 minuten.

Waar kan ik Powerful Ageing volgen?

U volgt de interventie in uw eigen gemeente. Bij een fysiotherapeut die hiervoor speciaal is opgeleid door HRC Powerful Ageing.

Kan ik een training uitproberen om te kijken of ik het volhou?

Het programma stemmen we geheel af op uw fysieke situatie en doelen. Zo traint u op uw eigen niveau en in uw eigen tempo. In de praktijk is het daarom voor alle deelnemers goed vol te houden.

Wat kost het programma?

U gemeente betaalt vaak de volledige kosten voor deze interventie. Dit geldt ook voor het borgingsprogramma. Het kan zijn dat de gemeente een eigen bijdrage hiervoor vraagt. Indien dit het geval is wordt u hiervan op de hoogte gesteld

Kan ik Powerful Ageing volgen als ik onder behandeling ben bij een fysiotherapeut, arts of specialist?

U kunt de interventie naast andere behandelingen van specialisten of fysiotherapeuten volgen.

Moet ik naast de trainingen thuis ook oefeningen doen?

Naast de oefeningen die u onder begeleiding van de fysiotherapeut doet, is het niet nodig om thuis nog oefeningen te doen.

HRC Powerful Ageing
Hoeflingweg 20
7241 CH Lochem

hrc@powerful-ageing.nl
Tel.  0573 74 51 05

Copyright © 2023