Powerful Ageing: 30% minder wachtlijsten, minder druk bij de uitvoering van de Wmo  | Enorme besparing op de Wmo kosten |  Ouderen blijven langer zelfstandig  

HRC Header 9
Nieuws
Marian20Oosterbroek

Krachtig ouder worden in Losser

September 2023

In Losser willen ze ouderen ook helpen zolang mogelijk hun zelfstandigheid te behouden en daarom starten ze het aanbieden van onze interventie. De interventie 'Powerful Ageing' ondersteunt ouderen van 55+ bij het behouden van zelfstandigheid. Wethouder Marian Oosterbroek benadrukt het belang van zelfredzaamheid voor ouderen: "Het verliezen van onafhankelijkheid is een grote uitdaging. Het behouden van zelfredzaamheid is van onschatbare waarde voor velen."

Lees het gehele interview hier

SuverThus LinkedIn

Wij hebben twee fijne dagen gehad met Suver Thús op onze opleiding

September 2023

Suver Thus is een organisatie die huishoudelijke hulp biedt aan de gemeenten Gemeente Súdwest-Fryslân, gemeente De Fryske Marren , Gemeente Heerenveen, Gemeente Tytsjerksteradiel, Gemeente Harlingen en Gemeente Waadhoeke. Vanaf volgende week gaan ze starten met Powerful Ageing - een initiatief dat gericht is op krachtig ouder worden om de fysieke zelfredzaamheid te behouden. Tijdens de afgelopen twee dagen waren wij ook verheugd om twee medewerkers van Carins te verwelkomen, een organisatie die huishoudelijke hulp biedt namens de gemeente Smallingerland. 

WhatsApp Image 2023 09 06 at 12.14.50

Wij krijgen versterking

September 2023

Vanaf december zal Sandra ons team komen versterken! Ze brengt een schat aan ervaring mee als geriatrie fysiotherapeut en projectmanager. We zijn ontzettend blij dat ze deel gaat uitmaken van ons team.

1692684144810

Bezoek van Menzis & Gemeente Berkelland bij praktijk Fyrtuoos

augustus 2023

Onlangs bezochten Myrthe Heinen van Menzis en Betsy Wormgoor van de Gemeente Berkelland een interventietraining Powerful Ageing bij Praktijk Fyrtuoos in Borculo.

Lees hier de prachtige ervaring van een 78-jarige deelnemer.

WhatsApp Image 2023 08 04 at 15.32.44 (1)

Succesvolle opleiding voor de fysiotherapeuten van Sports & Science. kopie

augustus 2023

Onze samenwerking met Sports & Science heeft geleid tot een succesvolle afronding van onze opleiding door de fysiotherapeuten. Gefeliciteerd Floriaan Wansink, Robin Oudekampsen, Stefan van Beek en Laura Dondergoor Zij zijn nu volledig opgeleid om ouderen te begeleiden met onze interventie.

Dankzij deze samenwerking kunnen wij nu onze interventie verder toepassen in de Gemeente Lochem. Onze interventie is ontworpen om ouderen te helpen hun activiteitenniveau te behouden of te verbeteren en zo dagelijkse activiteiten makkelijker uit te voeren. 

1690619722007

Nieuwe praktijk: Fysio Maks in Sneek

juli 2023

Al ruim 20 jaar staat FysioMaks voor Maximaal, Advies, Klantgerichtheid en Samenwerking. Sinds juli is het mogelijk hier onze interventie te volgen. 

IMG 2229

Samenwerking met Sports & Science

juli 2023

HRC Powerful Ageing is trots op de samenwerking met Sports & Science (Robin Oudenampsen en Floriaan Wansink). Onlangs hebben wij hier een recente opleiding gegeven aan de fysiotherapeuten van Sports & Science en therapeuten van al samenwerkende praktijken, waaronder Fysiodelta, Fysio Westwijk en Praktijk Fyrtuoos . Tijdens de opleiding hebben we onze kennis en expertise gedeeld over het belang van krachtig ouder worden. Door onze persoonlijke interventie kunnen ouderen hun fysieke zelfredzaamheid behouden én verbeteren. Samen werken aan een gezonde en actieve toekomst.

531C0A5B F414 4516 94DB 023FF76C3119 768x635

Wethouder Wormgoor van Gemeente Berkelland brengt bezoek aan training Powerful Ageing

juli 2023

Wethouder Betsy Wormgoor bezocht onlangs een training Powerful Ageing bij praktijk Fyrtuoos in Borculo. Dit programma bevordert het fysiek functioneren van ouderen, zodat zij de dagelijkse dingen zelf kunnen blijven doen en langer zelfstandig blijven. Deelnemer Karel Roerink (78) merkt al positieve gevolgen: "Mijn conditie en balans zijn er enorm op vooruit gegaan." Lees het gehele artikel hier. 

Scherm­afbeelding 2023 06 30 om 08.05.40

Krachtig nieuws!

juni 2023

We zijn verheugd om aan te kondigen dat HRC Powerful Ageing gaat samenwerken met Suver Thús en de gemeente Súdwest Fryslân om de fysieke zelfredzaamheid van de senioren in Fryslân te verbeteren.

Samen gaan we aan de slag met de interventie Powerful Ageing, waarbij we ons richten op het verbeteren van het explosieve spiervermogen van de deelnemers. Door onder andere het verbeteren van de reactiesnelheid helpen we ouderen om weer volop te kunnen participeren en genieten van het leven.

Een win-win situatie voor Suver Thús, de gemeente Súdwest Fryslân en bovenal de senioren.

1685682824551

World Physiotherapy Congress 2023

juni 2023

Vandaag start het World Physiotherapy Congress 2023 in Dubai. Aan onze collega drs. Mohamed el Hadouchi MSc MPT de eer om dit congres af te trappen met een presentatie over Powerful Ageing.

Newspaper

Langer zelfstandig het huishouden doen door spiertraining kopie

mei 2023

Het college van B&W van de gemeente Lochem heeft besloten om een pilot te starten waarin de training Powerful Ageing wordt aangeboden. Deze training is voor inwoners die zich melden bij de gemeente omdat ze moeite hebben om de huishoudelijke taken gedaan te krijgen. Lees het gehele artikel hier. 

Eibergen

Fysio Eibergen

mei 2023

Momenteel zijn wij druk bezig met het opleiden van diverse fysiotherapeuten voor de interventie Powerful Ageing. 

HRC is al actief in diverse gemeentes in Nederland waaronder Berkelland. Naast Fyrtuoos uit Borculo hebben ook de fysiotherapeuten van Fysio Eibergen: Joris Nahuis, Benthe Lurvink en Doenja Berendsen-Meekes de opleiding afgerond. 

Bedankt voor jullie inzet! 

Fyrtuoos1

Praktijk Fyrtuoos - Borculo

Mei 2023

Een tijdje terug heeft het team van Voormekaar Berkelland al kennis gemaakt met onze interventie. Nu was het de beurt aan de fysiotherapeuten van Praktijk Fyrtuoos uit Borculo (Gemeente Berkelland). 

Bedankt voor jullie inzet: Martin Textor, Edwin Textor, Bert Nijman, Jens Toevank, Wilke Klein Tank, Anne Timmermans, Anne van Brummen en John Eekelder. Samen met jullie zorgen we ervoor dat ouderen hun fysieke zelfredzaamheid leren behouden en verbeteren.

Fyrtuoos

Praktijk Fyrtuoos - Borculo

Mei 2023

Deel 2

1682666954487

Fysio Centrum Kamminga is klaar voor onze interventie kopie

April 2023

Onlangs hebben Danielle Spanjes, Marloes Oosterik, Michel Mentink, Robin Bargeman, Kim Velthuis en Thijs Kamminga de training bij HRC gevolgd. Ook in Gemeente Hengelo kan er nu gestart worden met de interventie.
 
Bedankt voor jullie inzet!
 

Overeenkomst met Fysio Centrum Kamminga

Maart 2023

Recent heeft Jeroen Laarhuis, de overeenkomst getekend met Thijs Kamminga van Fysio Centrum Kamminga uit Hengelo. Onze interventie biedt ouderen de mogelijkheid om hun fysieke zelfredzaamheid te verbeteren én behouden! Wij zijn trots dat we Fysio Centrum Kamminga mogen toevoegen aan onze ruime lijst van deelnemende fysiotherapiepraktijken. Meer informatie over onze interventie in de gemeente Hengelo volgt binnenkort.

Succesvolle opleiding voor de fysiotherapeuten van BoddeBouman uit Dokkum en Praktijk voor Fysiotherapie Kollum uit Grijpskerk

Maart 2023

Begin maart hebben wij de fysiotherapeuten van Bodde Bouman Fysiotherapie uit Dokkum en de fysiotherapeuten van Praktijk Voor Fysiotherapie Kollum - Grijpskerk uit Kollum mogen verwelkomen.

Jelmer, Jorrit, Margriet, Robbert, Klaas, Benjamin, Arlette, Irene en Janneke hebben deze twee dagen de opleiding ‘Powerful Ageing’ mogen volgen. Bedankt voor jullie super inzet en ook in Dokkum en Kollum kunnen we binnenkort starten.

Een grote groep enthousiaste mensen van o.a. Voormekaar Berkelland

februari 2023

Betsy Wormgoor - Wethouder in de Gemeente Berkelland 
“Het team Voormekaar Berkelland en ik volgden vandaag een training van HRC Powerful Ageing. In maart start dit programma in Berkelland, voor ouderen die het moeilijker vinden om hun alledaagse taken uit te voeren. Hoe minder ouderen blijven bewegen en trainen, hoe sneller hun fysieke functioneren afneemt en daarmee de zelfredzaamheid, onafhankelijkheid en sociale contacten. In het programma trainen mensen hun ‘explosieve spierkracht’.


Ze gaan aan de slag met oefeningen die deze explosieve spierkracht versterken, zoals:
• snel en acuut reageren op een onverwachte situatie;
• specifieke oefeningen en bewegingen om op de juiste manier in beweging te komen;
• het oefenen van dagelijks handelingen als bukken, tillen en opstaan;
• evenwicht bewaren als je bijvoorbeeld dreigt te vallen.

Powerful Ageing is een persoonlijke interventie waarmee ouderen hun fysieke zelfredzaamheid leren behouden en verbeteren. Binnenkort in de Gemeente Berkelland!

"Ik kan mijn vrouw weer helpen"

26 januari 2023

In mei 2022 is de gemeente Eemsdelta gestart met Powerful Ageing. Benieuwd hoe zij het ervaren? Lees het gehele bericht hier > 

Met de groeten van de Sint...

2 december 2022

Onze medewerkers hebben de training mogen verzorgen voor de fysiotherapeuten van Van Hoof in de Gemeente Valkenswaard. Misschien wisten jullie het nog niet maar ook de sint volgt al geruime tijd ons programma; hoe blijft hij anders al die jaren zo fit en vitaal?

Wolkom Gemeente Noardeast-fryslân

23 november 2022

Noardeast-Fryslân is een gemeente met ruim 45.000 inwoners binnen de regio Noordoost-Friesland en heeft meer dan 10.000 inwoners boven de 65+. Wij zijn erg blij dat ook de gemeente Noardeast-Fryslân vertrouwen heeft in onze persoonlijke interventie. 

Welkom Gemeente Valkenswaard

07 november 2022

Onderzoek laat zien dat onze interventie bij ouderen in de leeftijd van 60 tot 85 jaar mooie resultaten oplevert. Ouderen doen meer taken in en om huis, ze kunnen langer zelfstandig wonen en functioneren met name fysiek vele malen beter. Steeds meer gemeentes sluiten zich aan bij onze interventie: 'krachtig ouder worden'. 

Welkom Gemeente Berkelland

02 november 2022

Prachtig om te zien dat steeds meer gemeenten zich gaan richten op het verbeteren van de fysieke zelfredzaamheid van ouderen. Powerful Ageing is een doelmatige aanvulling op uw Wmo-aanbod. En passend bij de doelstellingen van de participatiewet. 

Welkom Gemeente Westland

28 oktober 2022

De consulenten van de Gemeente Westland zijn zeer ethousiast: "We zijn allemaal zo enthousiast na de training, zitten vol energie en hebben zin om te starten. Jullie hebben het echt heel   gedaan! Kijken enorm uit naar de samenwerking en zijn benieuwd hoe onze burgers zullen reageren". Een prachtige reactie waar wij heel erg blij van worden.

Het
bewegingsprogramma om krachtig ouder
te worden

02 mei 2022

Wilt u de kracht hebben om trappen te blijven lopen? Wilt u makkelijk op kunnen staan uit uw lievelingsstoel? Houdt u ervan om te fietsen in Midden-Delfland? Wilt u graag met uw kleinkinderen buiten spelen? Wilt u graag zelf blijven zorgen voor uw eigen huishouden? Maar gaat het allemaal niet meer zo vanzelf als vroeger? 

Aandacht voor Powerful Ageing in Zoetermeer

17 mei 2022

Opstaan vanuit een stoel, traplopen, klusjes in en om het huis of soepel van de fiets stappen. Het lijken eenvoudige handelingen, maar dat zijn ze niet altijd als je een dagje ouder wordt. Een training powerful ageing kan dan helpen, of in goed Nederlands: krachtig ouder worden. In de wijk Rokkeveen werken vijf deelnemers, mannen en vrouwen zich nog net niet in het zweet.   

Gezond oud worden? Trainen helpt!

2 januari 2022

Opstaan vanuit een stoel, traplopen, klusjes in en om het huis of soepel van de fiets stappen. Het lijken eenvoudige handelingen maar dat zijn ze niet altijd als je een dagje ouder wordt. Een training ‘Powerful Ageing’ kan dan helpen, of in goed Nederlands: Krachtig ouder worden.  De stadskrant Delft heeft een artikel geschreven over het programma van Powerful Ageing.

Animo voor beweegprogramma groot

14 november 2019

Coevorden zet in op een gezonde gemeente en zoekt naar nieuwe methoden die bijdragen aan de gezondheid van de inwoners. Vorige week schreef de gemeente 60-plussers aan met het aanbod om aan het beweegprogramma Powerful Ageing mee te doen.

Copyright © 2023