Nieuws

Overeenkomst met Fysio Centrum Kamminga

Maart 2023

Recent heeft Jeroen Laarhuis, de overeenkomst getekend met Thijs Kamminga van Fysio Centrum Kamminga uit Hengelo. Onze interventie biedt ouderen de mogelijkheid om hun fysieke zelfredzaamheid te verbeteren én behouden! Wij zijn trots dat we Fysio Centrum Kamminga mogen toevoegen aan onze ruime lijst van deelnemende fysiotherapiepraktijken. Meer informatie over onze interventie in de gemeente Hengelo volgt binnenkort.

Succesvolle opleiding voor de fysiotherapeuten van BoddeBouman uit Dokkum en Praktijk voor Fysiotherapie Kollum uit Grijpskerk

Maart 2023

Begin maart hebben wij de fysiotherapeuten van Bodde Bouman Fysiotherapie uit Dokkum en de fysiotherapeuten van Praktijk Voor Fysiotherapie Kollum - Grijpskerk uit Kollum mogen verwelkomen.

Jelmer, Jorrit, Margriet, Robbert, Klaas, Benjamin, Arlette, Irene en Janneke hebben deze twee dagen de opleiding ‘Powerful Ageing’ mogen volgen. Bedankt voor jullie super inzet en ook in Dokkum en Kollum kunnen we binnenkort starten.

Een grote groep enthousiaste mensen van o.a. Voormekaar Berkelland

februari 2023

Betsy Wormgoor - Wethouder in de Gemeente Berkelland 
“Het team Voormekaar Berkelland en ik volgden vandaag een training van HRC Powerful Ageing. In maart start dit programma in Berkelland, voor ouderen die het moeilijker vinden om hun alledaagse taken uit te voeren. Hoe minder ouderen blijven bewegen en trainen, hoe sneller hun fysieke functioneren afneemt en daarmee de zelfredzaamheid, onafhankelijkheid en sociale contacten. In het programma trainen mensen hun ‘explosieve spierkracht’.


Ze gaan aan de slag met oefeningen die deze explosieve spierkracht versterken, zoals:
• snel en acuut reageren op een onverwachte situatie;
• specifieke oefeningen en bewegingen om op de juiste manier in beweging te komen;
• het oefenen van dagelijks handelingen als bukken, tillen en opstaan;
• evenwicht bewaren als je bijvoorbeeld dreigt te vallen.

Powerful Ageing is een persoonlijke interventie waarmee ouderen hun fysieke zelfredzaamheid leren behouden en verbeteren. Binnenkort in de Gemeente Berkelland!

"Ik kan mijn vrouw weer helpen"

26 januari 2023

In mei 2022 is de gemeente Eemsdelta gestart met Powerful Ageing. Benieuwd hoe zij het ervaren? Lees het gehele bericht hier > 

Met de groeten van de Sint...

2 december 2022

Onze medewerkers hebben de training mogen verzorgen voor de fysiotherapeuten van Van Hoof in de Gemeente Valkenswaard. Misschien wisten jullie het nog niet maar ook de sint volgt al geruime tijd ons programma; hoe blijft hij anders al die jaren zo fit en vitaal?

Wolkom Gemeente Noardeast-fryslân

23 november 2022

Noardeast-Fryslân is een gemeente met ruim 45.000 inwoners binnen de regio Noordoost-Friesland en heeft meer dan 10.000 inwoners boven de 65+. Wij zijn erg blij dat ook de gemeente Noardeast-Fryslân vertrouwen heeft in onze persoonlijke interventie. 

Welkom Gemeente Valkenswaard

07 november 2022

Onderzoek laat zien dat onze interventie bij ouderen in de leeftijd van 60 tot 85 jaar mooie resultaten oplevert. Ouderen doen meer taken in en om huis, ze kunnen langer zelfstandig wonen en functioneren met name fysiek vele malen beter. Steeds meer gemeentes sluiten zich aan bij onze interventie: 'krachtig ouder worden'. 

Welkom Gemeente Berkelland

02 november 2022

Prachtig om te zien dat steeds meer gemeenten zich gaan richten op het verbeteren van de fysieke zelfredzaamheid van ouderen. Powerful Ageing is een doelmatige aanvulling op uw Wmo-aanbod. En passend bij de doelstellingen van de participatiewet. 

Welkom Gemeente Westland

28 oktober 2022

De consulenten van de Gemeente Westland zijn zeer ethousiast: "We zijn allemaal zo enthousiast na de training, zitten vol energie en hebben zin om te starten. Jullie hebben het echt heel   gedaan! Kijken enorm uit naar de samenwerking en zijn benieuwd hoe onze burgers zullen reageren". Een prachtige reactie waar wij heel erg blij van worden.

Het
bewegingsprogramma om krachtig ouder
te worden

02 mei 2022

Wilt u de kracht hebben om trappen te blijven lopen? Wilt u makkelijk op kunnen staan uit uw lievelingsstoel? Houdt u ervan om te fietsen in Midden-Delfland? Wilt u graag met uw kleinkinderen buiten spelen? Wilt u graag zelf blijven zorgen voor uw eigen huishouden? Maar gaat het allemaal niet meer zo vanzelf als vroeger? 

Aandacht voor Powerful Ageing in Zoetermeer

17 mei 2022

Opstaan vanuit een stoel, traplopen, klusjes in en om het huis of soepel van de fiets stappen. Het lijken eenvoudige handelingen, maar dat zijn ze niet altijd als je een dagje ouder wordt. Een training powerful ageing kan dan helpen, of in goed Nederlands: krachtig ouder worden. In de wijk Rokkeveen werken vijf deelnemers, mannen en vrouwen zich nog net niet in het zweet.   

Gezond oud worden? Trainen helpt!

2 januari 2022

Opstaan vanuit een stoel, traplopen, klusjes in en om het huis of soepel van de fiets stappen. Het lijken eenvoudige handelingen maar dat zijn ze niet altijd als je een dagje ouder wordt. Een training ‘Powerful Ageing’ kan dan helpen, of in goed Nederlands: Krachtig ouder worden.  De stadskrant Delft heeft een artikel geschreven over het programma van Powerful Ageing.

Animo voor beweegprogramma groot

14 november 2019

Coevorden zet in op een gezonde gemeente en zoekt naar nieuwe methoden die bijdragen aan de gezondheid van de inwoners. Vorige week schreef de gemeente 60-plussers aan met het aanbod om aan het beweegprogramma Powerful Ageing mee te doen.

Copyright © 2023