Powerful Ageing: 30% minder wachtlijsten, minder druk bij de uitvoering van de Wmo  | Enorme besparing op de Wmo kosten |  Ouderen blijven langer zelfstandig  

HRC Header 9
Over ons

Geeft ouderen meer til- en spierkracht om een beweging te starten.
Zo krijgen zij meer vertrouwen om op de been te blijven.

HRC 0729

Over HRC Powerful Ageing
Een verreikende visie op ouderenzorg 

HRC is een innovatieve zorgorganisatie met een verreikende visie op zorg voor ouderen. Centraal hierin staat het verbeteren én behouden van fysieke zelfredzaamheid. Op basis van een stevig wetenschappelijk fundament vertaalden we deze visie naar een nieuwe zorginterventie.   
 
We ondersteunen én begeleiden gemeenten bij de implementatie van deze interventie. Als aanvulling op het bestaande Wmo-zorgaanbod. Maar daar blijft het niet bij. We blijven nieuwe interventies ontwikkelen. Bovendien onderzoeken we doorlopend welke effecten, resultaten en zorginterventies het best passen bij gemeenten.

Drs. Mohamed El Hadouchi MSc MPT
Grondlegger en onderzoeker

Mohamed El Hadouchi van Health Research Consultancy (HRC) in Lochem ontwikkelde Powerful Ageing. In samenwerking met het Move Instituut van de Vrije Universiteit van Amsterdam en het Instituut voor Bewegingsstudies van de Hogeschool Utrecht.
 
Mohamed: “Bestaande beweegprogramma’s trainen ouderen in het bredere spectrum van kracht en uithoudingsvermogen. Bijvoorbeeld om weer te gaan fietsen. Bij Powerful Ageing trainen we mensen juist specifiek op het uit de schuur halen van de fiets én het opstappen op de fiets. Want hebben zij voor deze voorafgaande handelingen de explosieve spierkracht al niet meer, dan heeft het trainen van fietsen ook geen zin.”

Wat kan HRC Powerful Ageing voor uw gemeente betekenen?

HRC 1371
HRC 1470

Zichtbare trends
Zorgvraag en zorgkosten nemen toe  

De dubbele vergrijzing in Nederland zorgt ervoor dat in 2035 circa 35% van de Nederlanders 70 jaar of ouder is. Dit gegeven maakt duidelijk dat de zorgvraag en de druk op gemeenten om zorg te bieden en te betalen, de komende jaren gestaag toeneemt. Binnen ons huidige zorgstelsel heeft dat onherroepelijk gevolgen voor de kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid van de zorg voor ouderen. Nieuwe innovatieve zorginterventies dragen bij aan de kwaliteit van zorg, de zelfredzaamheid van ouderen en de betaalbaarheid van het zorgaanbod voor gemeenten. 

Nu investeren in ouderen
Houdt het zorgaanbod van gemeenten betaalbaar in de toekomst

Door de dubbele vergrijzing is in 2035 ongeveer 35% van de Nederlanders 70 jaar of ouder. Dit zorgt ervoor dat de zorgvraag en druk op gemeenten de komende jaren toenemen. Om niet alleen zorg te blijven bieden, maar ook betalen. Dit heeft binnen ons huidige zorgstelsel onherroepelijk gevolgen voor de kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid van de ouderenzorg. Gelukkig bestaan er innovatieve zorginterventies die bijdragen aan de zorgkwaliteit, zelfredzaamheid en betaalbaarheid van het zorgaanbod voor ouderen. 

Powerful ageing: vitaal en zelfredzaam

Op eigen kracht ouder • Krachtig verouderen • meer explosieve spierkracht • toenemende zelfredzaamheid.

Favicon HRC Powerful Ageing

MEER EXPLOSIEF SPIERVERMOGEN

Vele dagelijkse activiteiten beginnen met een ‘explosief moment’.

Favicon HRC Powerful Ageing

IN DRIE STAPPEN NAAR 

Een krachtige veroudering, fysiek beter functioneren, verbeterde fysieke zelfredzaamheid en behoud van kwaliteit van leven. 
Of deze interventie de beste oplossing is voor u, brengen we samen met u in kaart.

Favicon HRC Powerful Ageing

ONZE
REFERENTIES

Met effect: bekijk ons wetenschappelijk onderzoek bij ouderen van 60 tot 85 jaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Powerful Ageing en beweegprogramma’s voor ouderen?

Beweegprogramma’s richten zich vaak op uw algemene gezondheid. Uw kracht en uithoudingsvermogen blijven daarmee op peil. Toch is deze training vaak niet voldoende om uw zelfstandigheid te behouden. Powerful Ageing is een persoonlijk programma dat specifiek uw explosieve spiervermogen verbetert. Volledig gericht op het trainen én behouden van uw fysieke zelfredzaamheid. 

Door wie wordt de interventie gegeven?

De interventie geeft een speciaal opgeleide fysiotherapeut in uw gemeente. Hij of zij begeleidt u bij de oefeningen. U traint op uw eigen niveau en in uw eigen tempo.

Hoelang duurt de interventie?

De interventie duurt 14 weken. U traint 2 keer per week. Een training duurt ca 40 – 50 minuten per keer. 

Waar kan ik interventie volgen?

U volgt de interventie in uw eigen gemeente. Bij een fysiotherapeut die hiervoor speciaal is opgeleid door HRC Powerful Ageing.

Kan ik een training uitproberen om te kijken of ik het volhou?

Het programma stemmen we geheel af op uw fysieke situatie en doelen. Zo traint u op uw eigen niveau en in uw eigen tempo. In de praktijk is het daarom voor alle deelnemers goed vol te houden.

Wat kost het programma?

U gemeente betaalt de kosten voor deze interventie. Ook het borgingsprogramma – de vervolgtrainingen na de eerste 14 weken – mag u nog 2 jaar lang volgen op kosten van de gemeente.

Kan ik de training volgen als ik onder behandeling ben van een arts of specialist?

U kunt de interventie naast andere behandelingen van specialisten of fysiotherapeuten volgen.

Moet ik naast de trainingen thuis ook oefeningen doen?

Naast de oefeningen die u onder begeleiding van de fysiotherapeut doet, is het niet nodig om thuis nog oefeningen te doen.

Copyright © 2023