Powerful Ageing: 30% minder wachtlijsten, minder druk bij de uitvoering van de Wmo  | Enorme besparing op de Wmo kosten |  Ouderen blijven langer zelfstandig  

HRC Header 7
Ouder worden
op eigen kracht

Onderzoek toont aan dat deze interventie mooie resultaten oplevert. “Ouderen van tussen de 60 en 85 jaar …” 

Ouderen die het programma: ‘Powerful Ageing’ volgen, blijven langer zelfstandig wonen. Zij ervaren vertrouwen in de kracht van hun lichaam. Daarnaast blijft deze groep fitter en vitaler door training. Met als resultaat een sterk verminderde afhankelijkheid van kostbare ondersteuning vanuit u als gemeente.

  • doen meer taken en klusjes in én om huis;
  • wonen langer zelfstandig thuis;
  • zijn fysiek sterker en fitter;
  • voelen zich gezonder en prettiger;
  • ervaren minder eenzaamheid;
  • durven weer de regie te pakken en zijn minder angstig;
  • hebben meer zelfvertrouwen en sociale contacten;
  • doen weer actief mee in de maatschappij!

Persoonlijk programma

Dit programma is volledig op maat gemaakt. Afgestemd op de activiteiten die individuele ouderen willen (blijven) ondernemen. 

HRC 0734

Ouderen langer fysiek zelfredzaam 
Tegen de grenzen van je lichaam aanlopen

Als je ouder wordt, kan je tegen een fysieke beperking van je lichaam aanlopen. Zoals verlies van functionaliteit, valangst of explosief krachtsverlies. In dit geval doe je al snel een beroep op de gemeente. Voor ondersteuning vanuit de Wmo. Het is fijn dat die ondersteuning er is. Toch heeft dit in de praktijk een keerzijde. Want hoe minder ouderen zelf actief blijven, hoe sneller de fysieke zelfredzaamheid afneemt. En daarmee het vermogen om zelfstandig te blijven wonen en (weer) actief mee te doen in de samenleving.  

De regie in eigen hand
Met de juiste interventie brengt u hier als gemeente verandering in. Door het mogelijk te maken dat, een speciale groep ouderen, langer fysiek zelfredzaam blijft. Met een effectief programma waarin ouderen doelgericht en persoonlijk trainen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil met de participatiewet ouderen ook langer actief laten bijdragen aan de maatschappij. Juist voor die groep ouderen is Powerful Ageing in het leven geroepen. Om langer zelfredzaam te zijn en te kunnen blijven vertrouwen op de kracht van het eigen lichaam. 

Meer informatie 

Of een vrijblijvende presentatie? Lees wat we bieden, stuur ons een bericht of neem direct contact met ons op. Want wellicht is dit programma een mooie aanvulling op het bestaande zorgaanbod van uw gemeente. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

HRC Powerful Ageing verbetert de fysieke zelfredzaamheid en participatie van ouderen. Verlaagt de druk op kostbare Wmo-ondersteuning binnen gemeenten.

Copyright © 2023