Powerful Ageing: 30% minder wachtlijsten, minder druk bij de uitvoering van de Wmo  | Enorme besparing op de Wmo kosten |  Ouderen blijven langer zelfstandig  

HRC Header 4
"Krachtig oud worden"

Powerful Ageing betekent: krachtig oud worden, fysiek beter functioneren en behoud van fysieke zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Met een persoonlijk programma, speciaal voor mensen van 60 jaar of ouder. In dit programma bouwt u op een slimme manier 

HRC 0835 2

Krachtig oud worden
Zo blijft u langer zelfstandig op de been.

Onderzoek toont aan dat mensen gemiddeld steeds gezonder, fitter én vitaler blijven. Daardoor wonen mensen langer zelfstandig thuis. Het liefst natuurlijk met de regie in eigen hand. 
 
Toch kan het zijn dat u soms regieverlies ervaart. Merkt u dat dagelijkse handelingen moeilijker worden? Kost het u meer energie om op te staan en uw (klein)kind te begroeten? Of voelt u zich duizelig tijdens het opruimen in huis? Krijgt u angst om te vallen tijdens het fietsen? 

HRC 1135

Explosieve spierkracht

In het programma ‘Powerful Ageing’ traint u uw ‘explosieve spierkracht’. U gaat aan de slag met oefeningen die deze explosieve spierkracht versterken, zoals:

•    snel en acuut reageren op een onverwachte situatie; 
•    specifieke oefeningen en bewegingen om op de juiste manier in beweging te komen;
•    het oefenen van dagelijks handelingen als bukken, tillen en opstaan;
•    uw evenwicht bewaren wanneer u bijvoorbeeld dreigt te vallen.

Persoonlijke interventie

Hoe vaak rijdt u vanuit stilstand met uw auto in de eerste versnelling weg? Waarschijnlijk vaak genoeg én zonder erbij na te denken. Die automatische piloot van kracht en snelheid zit ook in uw lichaam. Maar om deze beweging met voldoende snelheid en vertrouwen in gang te blijven zetten, is behoud van explosief spiervermogen nodig. Tijdens onze persoonlijke interventie leert u om te vertrouwen op uw eigen lichaam. En de kracht te benutten die uw lichaam in zich heeft.

Wetenschappelijk onderzoek

De afgelopen jaren onderzochten we hoe u uw explosieve spierkracht het best kan trainen én behouden. Speciaal onder de doelgroep van mensen tussen de 60 en 85 jaar oud. 

Wat zijn de resultaten van onze werkwijze?
Mensen die deelnamen, boekten met behulp van ons trainingsprogramma waardevolle resultaten. Deelnemers van het programma ‘Ouder worden op eigen kracht’:
•    doen meer taken en klusjes in én om huis;
•    wonen langer zelfstandig thuis;
•    zijn fysiek sterker en fitter;
•    voelen zich gezonder en prettiger;
•    ervaren minder eenzaamheid;
•    durven weer de regie te pakken en zijn minder angstig;
•    hebben meer zelfvertrouwen en sociale contacten.

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen Powerful Ageing en beweegprogramma’s voor ouderen?

Beweegprogramma’s richten zich vaak op uw algemene gezondheid. Uw kracht en uithoudingsvermogen blijven daarmee op peil. Toch is deze training vaak niet voldoende om uw zelfstandigheid te behouden. Powerful Ageing is een persoonlijk programma dat specifiek uw explosieve spiervermogen verbetert. Volledig gericht op het trainen én behouden van uw fysieke zelfredzaamheid. 

Door wie wordt de interventie gegeven?

De interventie geeft een speciaal opgeleide fysiotherapeut in uw gemeente. Hij of zij begeleidt u bij de oefeningen. U traint op uw eigen niveau en in uw eigen tempo.

Hoelang duurt de interventie?

De interventie duurt 14 weken. U traint 2 keer per week. Een training duurt ca 40 – 50 minuten per keer. 

Waar kan ik interventie volgen?

U volgt de interventie in uw eigen gemeente. Bij een fysiotherapeut die hiervoor speciaal is opgeleid door HRC Powerful Ageing.

Kan ik een training uitproberen om te kijken of ik het volhou?

Het programma stemmen we geheel af op uw fysieke situatie en doelen. Zo traint u op uw eigen niveau en in uw eigen tempo. In de praktijk is het daarom voor alle deelnemers goed vol te houden.

Wat kost het programma?

U gemeente betaalt de kosten voor deze interventie. Ook het borgingsprogramma – de vervolgtrainingen na de eerste 14 weken – mag u nog 2 jaar lang volgen op kosten van de gemeente.

Kan ik de training volgen als ik onder behandeling ben van een arts of specialist?

U kunt de interventie naast andere behandelingen van specialisten of fysiotherapeuten volgen.

Moet ik naast de trainingen thuis ook oefeningen doen?

Naast de oefeningen die u onder begeleiding van de fysiotherapeut doet, is het niet nodig om thuis nog oefeningen te doen.

HRC Powerful Ageing verbetert de fysieke zelfredzaamheid en participatie van ouderen. Verlaagt de druk op kostbare Wmo-ondersteuning binnen gemeenten.

Copyright © 2023