Powerful Ageing: 30% minder wachtlijsten, minder druk bij de uitvoering van de Wmo  | Enorme besparing op de Wmo kosten |  Ouderen blijven langer zelfstandig
Wij zijn op zoek naar Fysiotherapeuten / Projectmanagers, kom jij bij ons werken

Persoonlijke interventie

Hoe vaak rijdt u vanuit stilstand met uw auto in de eerste versnelling weg? Waarschijnlijk vaak genoeg én zonder erbij na te denken. Die automatische piloot van kracht en snelheid zit ook in uw lichaam. 

HRC 0996

Maar om deze beweging met voldoende snelheid en vertrouwen in gang te blijven zetten, is behoud van explosief spiervermogen nodig. Tijdens onze persoonlijke interventie leert u om te vertrouwen op uw eigen lichaam. En de kracht te benutten die uw lichaam in zich heeft.

Uw eerste versnelling
Het trainen van de eerste versnelling

Wist u dat vele dagelijkse activiteiten beginnen met een ‘explosief moment’? Dit noemen wij: de eerste versnelling. Door met u deze eerste versnelling te trainen, komt u makkelijker en sneller in beweging. Zo functioneert uw lichaam alerter en verbruikt het minder energie.  

Persoonlijk voor u op maat

Het programma wordt persoonlijk voor u op maat gemaakt. Zo zijn de oefeningen gericht op uw individuele behoeftes, levenssituatie en persoonlijke doelen. Voor het programma start, brengen we eventuele achterliggende aandoeningen, problemen of kwetsbaarheden in kaart. Zo bereiken we samen met u het beste resultaat.

In drie stappen naar meer explosief spiervermogen!
Het programma ‘Powerful Ageing’ wordt volledig betaald door uw gemeente*. Of deze interventie voor u de beste oplossing is, brengen we samen met u in kaart in een persoonlijk intakegesprek. Hieronder leggen we onze werkwijze in drie stappen uit:

Stap 1

Persoonlijk intakegesprek

Na uw aanmelding, plannen we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek leren we u persoonlijk kennen. Wel zo prettig om te weten wie er tegenover u zit. We geven meer uitleg over de interventie en beantwoorden uw vragen. Ook brengen we uw persoonlijke situatie en wensen in kaart. Wat is uw woon- en leefsituatie? Waar loopt u tegenaan? Wat wilt u lichamelijk graag zelfstandig, veilig en met zelfvertrouwen (blijven) doen? Samen beslissen we of dit programma bij uw doelen past.

Stap 2

Programma met gevarieerde oefeningen

Past dit programma bij uw wensen, dan gaat u gedurende 14 weken aan de slag met gevarieerde oefeningen. Onder professionele begeleiding van een speciaal opgeleide fysiotherapeut werkt u in een klein groepsverband aan uw persoonlijke doelen. Waarbij iedereen meedoet op zijn of haar eigen niveau. Alle oefeningen stemmen we af op de taken die u wilt (blijven) doen. Denk aan: oefeningen gericht op het vergroten van uw snelheid en wendbaarheid, balans en stevigheid, reactievermogen en spierkracht.

Stap 3

Krachtig zijn én blijven

Na 14 weken volgt er een evaluatie. Hierbij kijken we samen met u wat de training teweegbrengt. Met een aantal fysieke testen brengen we opnieuw uw fysieke zelfredzaamheid in kaart. Samen met de fysiotherapeut. 

HRC 0926

Blijvend aan de slag met
uw zelfredzaamheid

Heeft u dit programma afgerond, maar wilt u uw fysieke zelfredzaamheid blijven verbeteren? Dan is er altijd nog de optie om dit programma te blijven volgen. In de vorm van een groepsprogramma. Wij noemen dat de ‘borging van uw fysieke zelfredzaamheid’. Ook hierbij staan uw persoonlijke doelen centraal. De begeleiding krijgt u ook hier van een gecertificeerd fysiotherapeut.  

“90% van de mensen volgt ook het borgingsprogramma. Samen trainen helpt en motiveert, zo geven zij aan.”

Wat levert dit programma u op? 

  • Meer explosief spiervermogen om een beweging te starten of te tillen
  • Meer vertrouwen in uw lichaam
  • Minder angst om te bewegen
  • Sneller reactievermogen bij onverwachte situaties
  • Fysiek beter te functioneren in uw dagelijks leven
  • Verhoogde kwaliteit van leven

HRC Powerful Ageing
Hoeflingweg 20
7241 CH Lochem

hrc@powerful-ageing.nl
Tel.  0573 74 51 05

Copyright © 2023