Powerful Ageing: 30% minder wachtlijsten, minder druk bij de uitvoering van de Wmo  | Enorme besparing op de Wmo kosten |  Ouderen blijven langer zelfstandig
Wij zijn op zoek naar Fysiotherapeuten / Projectmanagers, kom jij bij ons werken
HRC Header 2

"Krachtig ouder worden"

Powerful Ageing betekent: krachtig ouder worden, fysiek beter functioneren en behoud van fysieke zelfredzaamheid en zelfstandigheid. 

HRC 0926

Krachtig ouder worden

Met een persoonlijk programma, speciaal voor mensen van 55 jaar of ouder. In dit programma bouwt u op een slimme manier meer explosief spiervermogen op. Gericht op een zo zelfstandig mogelijk leven.

Powerful Ageing betekent: krachtig ouder worden, fysiek beter functioneren en behoud van fysieke zelfredzaamheid en zelfstandigheid.

Powerful Ageing is een persoonlijk programma dat als middel vanuit de WMO kan worden aangeboden aan mensen van 55 jaar en ouder. Powerful Ageing heeft als doel om u krachtig oud te laten worden en u het vermogen te geven de activiteiten te (blijven) doen die u wilt doen. Dit leidt tot langer zelfstandig kunnen blijven wonen, een hogere kwaliteit van leven en een actievere deelname aan de maatschappij. De interventie leidt snel tot gewenste resultaten door een specifieke aanpak (gericht op uw probleem), die doelgericht, meetbaar en realistisch is.

HRC 1104

Wat houdt het programma in?

Powerful Ageing is een 14 weeks trainingsprogramma, waarbij u twee keer per week 40 tot 50 minuten oefeningen doet. De trainingen worden verzorgd door gecertificeerde fysiotherapeuten uit uw eigen gemeente. Zij zijn speciaal opgeleid om deze training aan u te mogen geven. Na 14 weken trainen zal de voortgang geëvalueerd worden samen met een fysiotherapeut van HRC.

Elke training bestaat uit oefeningen uit het dagelijks leven en is gevarieerd, taak- en doelgericht. De nadruk ligt op (reactie)snelheid, wendbaarheid, balans en explosieve kracht. De oefeningen worden op maat aangeboden, gericht op uw individuele behoeftes, levenssituatie en persoonlijke doelen. Op deze manier bereiken we samen met u het beste resultaat.

Omdat het lichaam hierbij wordt uitgedaagd, kunt u tijdens en na de training vermoeidheid ervaren. Het kan zijn dat u tot ongeveer twee dagen na de training een stijf en/of pijnlijk gevoel in de spieren merkt. Dit is niet schadelijk en is een teken dat het lichaam spierkracht aan het opbouwen is. De mate van spierpijn kunt u bespreken met de fysiotherapeut die u begeleidt. Zo kan de intensiteit van de oefeningen op het juiste niveau worden aangepast.

Wat gebeurt er na deelname?

“80% van de deelnemers volgt ook het borgingsprogramma. Samen trainen helpt en motiveert, zo geven zij aan.”

Na het 14 weekse trainingsperiode heeft u een goed begin gemaakt om krachtig oud te worden. Echter, het is van groot belang dat u blijft trainen volgens de powertraining methode om uw fysieke zelfredzaamheid te behouden of nog meer te verbeteren. Dit kan met behulp van ons borgingsprogramma, waar jaarlijks de voortgang opnieuw wordt gemeten en per jaar verlengd kan worden.

Sociaal isolement

Het programma wordt uitgevoerd in een groep van ongeveer acht personen. Deelnemers ervaren dit als zeer prettig en bouwen hierdoor meer sociale contacten op. Dit kan bevorderlijk zijn voor het geestelijke welzijn en het verminderen van het gevoel van eenzaamheid.

Rol van de gemeente

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) heeft als doel inwoners zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Sinds 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor het aanbieden van passende zorg- en hulpmiddelen vanuit de WMO. Powerful Ageing is één van de middelen welke de gemeente vanuit de WMO kan inzetten als er beperkingen worden ervaren in de fysieke zelfredzaamheid.

Kosten

De kosten voor het programma (inclusief borgingsjaren) worden vaak volledig vergoed vanuit uw gemeente. Het kan zijn dat uw gemeente een kleine eigen bijdrage hiervoor vraagt. Voor de exacte kosten kun u contact opnemen met uw Wmo-medewerker.

HRC Powerful Ageing
Hoeflingweg 20
7241 CH Lochem

hrc@powerful-ageing.nl
Tel.  0573 74 51 05

Copyright © 2023